Dit zijn dé trends op het gebied van veiligheid in de auto

Waar auto’s eerst voorzien moesten zijn van de nieuwste trends en gadgets, gaat het in 2017 steeds meer om veiligheid. Een fantastisch entertainmentsysteem is fijn, maar het leidt je wel af. Daarom zijn er steeds meer innovatieve technologieën die de veiligheid in de auto verbeteren.

Automatisch parkeren
Je kent het vast: je wilt op zondag even de stad in voor een boodschap en ploetert door de parkeergarage. Na lang zoeken vind je helemaal bovenin nog een plekje, maar dat is zo klein dat het een kwartier duurt voordat je je auto met zweethandjes hebt geparkeerd. Goed nieuws: dat kan makkelijker. Een nieuwe autotrend is parkeren op afstand. Wanneer een auto is uitgerust met een 360 graden camera, ultrasone sensoren van Parktronic, een keyless-go-systeem en een automatische transmissie kan hij zelf voor je parkeren. Het enige wat je hoeft te doen is uitstappen en op de app op je telefoon aangeven dat je wilt dat de auto zichzelf parkeert. Zo hoef je nooit meer krap langs andere auto’s uit te stappen en heb je ook geen kans meer op schade tijdens het parkeren.

Noodoproepensysteem
In 2017 zijn veel auto’s uitgerust met een noodoproepensysteem. Als je een ongeluk krijgt en de airbag uitklapt, belt je auto automatisch het alarmnummer. Hij geeft je exacte locatie, het aantal inzittenden en de staat van de auto door aan de alarmcentrale. Bij een zeer ernstig ongeval worden de gegevens doorgestuurd naar de Europese noodoproepencentrale, zodat er hulpdiensten kunnen worden ingeschakeld. Als het kan wordt er vanaf de alarmcentrale een spraakbericht gestuurd met de boodschap dat de hulpdiensten onderweg zijn. Zo ben je minder afhankelijk van omstanders.

Carplay & Android Auto
Een op de acht Nederlanders zegt weleens te appen achter het stuur. Ondanks de hoge boetes willen we toch op de hoogte blijven en wordt er meer dan eens een appje verstuurd tijdens het rijden. Boetes lijken nog niet helemaal te helpen, dus besloten Apple en Android het anders aan te pakken. Ze ontwikkelden apps waarmee je veel functies van je smartphone kunt gebruiken tijdens het rijden, maar dan op een veilige manier. De Apple Carplay app en de Android Auto app verbinden je auto met je smartphone en koppelt het aan je entertainmentsysteem. Zo kun je sneller navigeren, handsfree bellen, berichten versturen en muziek beluisteren. Met spraakbesturing hoef je niet meer te typen en kun je al je aandacht bij de weg houden. Op een iPhone kan Siri je tekstberichten voorlezen.

Bron: www.unitedconsumers.com/autoverzekering

1 Reaktie
  • Petra
    augustus 28, 2017

    Beste uitvinding ooit, oproepsysteem bij ongelukken.