Tourbabe

‘Natte Lunch’ is de debuutroman van Maurice Stoevenbeld. De roman, hét boek voor de zomer, is een verhaal over de opkomst en ondergang van een man die zichzelf verliest in auto’s, drank en de verkeerde vrouw.

Het boek is gisteren (19 mei 2015) op originele wijze gelanceerd. Passend bij de verhaallijn van de roman speelden sportwagens, ondernemende vrouwen en high end lunch restaurants een rol bij de boeklancering. De Natte Lunch Tour bestond uit een gezelschap ondernemende dames, die zichzelf in sportwagens langs de meest luxe restaurants van Amsterdam reden. De Tour-Babes dus. Dit alles ter promotie van het boek. Klinkt lekker exclusief nietwaar?

Collage 1

De parkeerplaats van het Amstel Hotel verraadde het startpunt van de rit. Ze stonden overal, de supercars. De Ferrari’s en de Porsches waren in de meerderheid maar ook een Bentley, Mercedes en Masarati konden niet ontbreken in het rijtje. Mijn (geleende) vervoer die dag viel ook niet uit de toon trouwens; een Jaguar f-type (V6, AWD). Het gezelschap maakte kennis in the A-bar en werd voorzien van een glas bubbels. Daarna konden de dames op pad. Onder begeleiding van wel drie Traffic Support motoren werden we door hartje Amsterdam geleid.

Collage 2

De tour bracht ons het komende uur langs de mooiste panden, grachten en restaurants van onze hoofdstad. Zonder de begeleiding was het niet te doen geweest, met al die fietsers die levensmoe zijn en trams die nergens voor stoppen. Maar nu konden we als een soort hogesnelheidstrein achter elkaar aan rijden, de rode lichten negeren en zwaaien naar iedereen die toch voor ons moest stoppen. Er is nog nooit zoveel gefloten naar me. Al maak ik me geen illusies – ik ben tenslotte geen Doutzen Kroes – de Jag stal de show.

Collage 3

De tour eindigde bij restaurant Le Garage; beter bekend als de toko van Joop Braakhekke. De rosé wijn vloeide daar rijkelijk, de piano werd bespeeld door Jan Vayne en de Tour-Babes werden langzaam aan vergezeld door familie, vrienden en zakenpartners van de auteur en zijn vrouw. De pers drong naar voren, om de speech van Maurice niet te hoeven missen. Zijn eerste roman, geschreven in elk beetje vrije tijd dat hij had, zelf uitgeven. Ik zeg chapeau.

Mijn dank gaat uit naar Karin en Maurice Stoevenbeld, voor de geweldig goed georganiseerde dag. Jaguar Nederland bedankt voor het lenen van jullie cat en Maaike, mijn partner in crime die dag, enorm bedankt voor de gezelligheid!

Geen reacties mogelijk.