Tijd voor een nieuwe auto!

Soms is het nu eenmaal tijd voor een nieuwe auto. Maar heb je ook aan deze verrassende opties gedacht? Gelukkig is de reden in de meeste gevallen van leuke aard, omdat je een prachtige vierwieler hebt gezien die je niet kunt laten staan. En helaas moet het ook af en toe, omdat je auto het begeven heeft. Wees gerust, dit wordt helemaal geen negatief artikel over hoe duur het is om een auto te kopen of dat de levertijd zo enorm lang is. Een nieuwe auto aanschaffen is namelijk hartstikke leuk. Helemaal als je naar de verrassende opties uit dit artikel kijkt.

De pick-up

Een pick-up is heus niet alleen weggelegd voor hoofdrolspelers uit Amerikaanse westerns of mensen die op het land werken. Ook voor particulieren is een pick-up een ideaal vervoermiddel, zeker als je van klussen houdt. In de open laadbak kun je je spullen stoppen en ze bewegen zich makkelijk over ruw en onverhard terrein.

Een pick-up heeft nog een belangrijk voordeel. Omdat ze een flinke trekkracht hebben, kunnen ze perfect worden gebruikt om een caravan, aanhangwagen, paardentrailer of boot te slepen. En als je graag de natuur intrekt, is dit voertuig eveneens een prima optie.

Hoge instap

Voor iedereen is een auto met hoge instap de meest prettige manier om in en uit de auto te stappen. De instap is ideaal; denk hierbij aan een SUV, pick-up of cross-over. Die laatste is een slag kleiner dan eerder genoemde modellen maar zeer populair onder o.a. senioren. Voor mensen met rugproblemen – of als je kleine kinderen hebt die je dagelijks in de kinderstoeltjes moet insnoeren – is de hoge instap perfect. Ieder bekend merk is op de grote vraag ingesprongen, dus je hebt ook nog eens ruim assortiment om uit te kiezen.

Een (kleine camper)

Bij sommige campers heb je het idee dat er een halve villawijk voorbijkomt. Maar er zijn ook kleine varianten. Ze zien er een beetje uit als een bestelbus, maar hebben binnenin de gemakken van een camper. In de meeste kleine campers heb je voorin drie zitplaatsen. En hoewel ze niet overdreven ruim zijn, zijn ze zeer geschikt voor een roadtrip met je partner en/of gezin. Je rijdt overdag ergens heen en ’s avonds kun je lekker genieten van het bijzondere plekje wat je hebt uitgekozen om te overnachten.

Occasions

Je kent ze natuurlijk wel, maar ken je ze ook goed? Occasions zijn er in alle soorten en maten. Een grote dealer verkoopt zowel een elektrische auto met 5.000 kilometer op de teller als een auto van 20 jaar oud. Als je niet veel wilt uitgeven voor een auto, is dit een prima optie. Die vrijwel nieuwe elektrische wagen is uiteraard nog prijzig, maar toch al een stukje goedkoper dan het nieuwe model. Het voordeel van occasions is het grote aanbod en de gunstige prijzen.

Een deelauto

Een deelauto koop je niet alleen, je deelt deze met andere mensen. Dit wordt veel in stedelijke gebieden gedaan, door mensen die niet dagelijks een auto nodig hebben. Om de prijs te drukken en het milieu te sparen is het een prima optie om een auto te delen.

Geen reacties mogelijk.