The Winter Trial rijden in een Peugeot 404

Het aftellen is begonnen; nog maar een week tot The Winter Trial van start gaat. Een hardcore rally van 2300 km, in een oldtimer, door de sneeuw. Mijn co-pilote Rowan van FemmeFrontaal en ik nemen deel in een klassieke Peugeot 404. De start is in Praag (daar vliegen we naartoe en onze auto gaat op transport) waarna we in 6 dagen zullen moeten finishen in St. Wolfgang (Oostenrijk). Had ik al gezegd dat het tafereel zich grotendeels in de sneeuw afspeelt? Ja dus. De factoren kou, een auto uit 1966, een routeboek voor gevorderden en de vermoeidheid bezorgen mij lichte stress. Of is dat de fun-factor? Laten we het daar achteraf nog eens over hebben.

De deelname is mede mogelijk gemaakt door Visscher Autogroep en Peugeot Nederland. Zij zorgen ervoor dat wij in een volledig rally geprepareerde en winter-ready auto kunnen stappen. De afgelopen weken is er hard gewerkt in de werkplaats van Visscher Autogroep. Zo zijn er nieuwe gordels ingezet, de stoel is gerepareerd, de achterklap sluit weer, we zijn voorzien van een lees-lampje in de auto, er zijn winterbanden onder gemonteerd en er is een Tripmaster ingebouwd. Onze ‘Philippe’ is ook al naar de technische keuring geweest, waar we meteen de concurrentie hebben ontmoet. Op een lampje en sneeuwkettingen na (deze gaan we huren) was alles werkend en aanwezig.

Rowan en ik moeten aankomende week alleen nog even shoppen voor thermo ondergoed en andere kleine benodigdheden zoals een loep voor het navigeren, veiligheidshesjes, litertje olie, schep, autohoes etc. Wil je ons avontuur en de aanloop daar naartoe volgen? Houd dan goed onze social kanalen in de gaten, we geven jullie vanaf de start een dagelijkse update. Wish me luck!

 

3 Reakties
 • Bas
  januari 29, 2020

  Ik keek erg uit naar die dagelijkse update vanuit de Wintertrial maar ik heb deze niet gevonden. Nu begrijp ik dat jullie zijn uitgevallen. Wat is er gebeurd???

  • Yvette
   januari 29, 2020

   Wij zijn helaas uitgevallen vanwege een ongeluk. Doorrijden was zowel voor de auto als onszelf geen optie meer. Wij vinden het zelf ook heel erg jammer!

   • Bas
    januari 29, 2020

    Jeetje Yvette, dat is schrikken zeg. Zijn jullie ongedeerd? Jammer dat het Wintertrial avontuur zo snel en op een vervelende manier tot een einde is gekomen.