Shell Eco-marathon – de finale

De Shell Eco-marathon vond dit jaar plaats van 21 tot en met 24 mei, op het straatcircuit rondom Ahoy Rotterdam. Studenten worden uitgedaagd om zo ver mogelijk te rijden op het equivalent van 1 liter brandstof met zelf ontworpen en gebouwde voertuigen.

Al eerder interviewde ik team SGH (Stedelijk Gymnasium Haarlem), het enige team met meer meiden dan jongens. De Automeisjes in de dop. Ik vroeg hen naar de voorbereidingen die zij moesten treffen om deel te kunnen nemen aan de competitie. Wat een toewijding toonden deze meiden mij die dag! 

Het enthousiasme van de dames werkte zo aanstekelijk dat ik er tijdens de finale dag ook bij wilde zijn, om hen aan te kunnen moedigen. Ik ben inmiddels een trouwe fan geworden. Ben jij benieuwd hoe het hen is vergaan? In de video hieronder bespreken we de resultaten. Hoe heeft ”de Groene Mug” het er vanaf gebracht? Ik kan je alvast verklappen dat er wat tranen vloeiden. Maar was dat van blijdschap of teleurstelling?

Daarnaast vroeg ik Celina Wang (project leider), naar de geschiedenis van het evenement. Hoe is het ooit begonnen? En in hoeverre verschilt de marathon van toen met die van nu? Je ziet het allemaal in mijn Vlog.

Geen reacties mogelijk.