Rijtest Opel Corsa

Opel is er zelf ook een beetje verbaasd over, als ik de sarcastische ondertoon van de nieuwe tv-commercials moet geloven. Maar de luxe van het degelijke Duitse merk doet vandaag de dag niet meer onder voor andere A-merken. Opties zoals stuurverwarming, achteruitrijcamera en Park Assist (kan zichzelf inparkeren!) behoren allemaal tot de mogelijkheden in de optiepakketten van Opel.

Zo ook de Corsa die ik mocht testen, mag ik deze trouwens even aan je voorstellen? Het is een 1.0 benzinemotor met een Turbo, goed voor 115 pk. Valt niet tegen hè? Deze uitvoering is voorzien van een Cosmo optiepakket wat inhoudt dat je wat extra’s hebt zoals bekerhouders in het interieur en een sportief 3-spaaks lederen stuurtje inclusief stuurwielbediening. Wat betreft techniek is Opels beste troef de Cruise Control. Maar ook aan het exterieur is gedacht; zo heeft hij Xenon verlichting, 16’’ lichtmetalen velgen en mooie chroomaccenten. Zelf ben ik nog het meest gecharmeerd van het elektrisch bedienbare schuif/kanteldak. ‘’Come in sunshine!’’

Het volledig vernieuwde onderstel maakt hem enorm wendbaar. Daarbij stuurt hij nog eens extra licht zodra je de ‘City-Modus’ aanzet. Het parkeren kun je volledig aan hem overlaten met zijn parkeer assistent en dode-hoekwaarschuwing. Alle aanwijzingen worden weergegeven op het display. Ideaal voor in de drukke stad dus! Ook denkt de Corsa mee wat betreft veiligheid; hij zorgt ervoor dat je voldoende afstand houdt, je aan de maximale snelheid houdt en binnen je eigen rijstrook blijft. Het is net de bezorgde vader die alles op alles zet om ervoor te zorgen dat jij veilig met je kids van A naar B komt.

Het nieuwe design straalt sierlijke kracht uit. De nieuwe Corsa heeft duidelijk trekjes van de Adam; een strakker en stoerder snoetje, elegant gewelfde flanken en een stevig kontje. Klaar voor de catwalk! Het interieur is verrassend ruim en biedt een luxe die je in deze klasse niet voor mogelijk had gehouden. Je hebt totaal niet het gevoel dat je in een ‘’kleine auto’’ rijdt. Het is dus een zeer geschikte auto voor stadsmeisjes, mama’s (to be) en modebewuste dames. Je steelt de show met één van de Corsa Color Editions zoals Peppermint Green of Flaming Yellow. Je hebt letterlijk en figuurlijk een streepje vóór als je durft te kiezen voor opvallende strepen of de vrolijke Bubbles-decoratiefolie. ‘’OH-Yeah’’.

De 1.0 Turbo motor met het Cosmo pakket waar ik mee reed, is er voor de consument vanaf €19.695 (25% bijtelling). Kan je wel wat opsmuk missen? Dan is (de standaard uitgevoerde) Corsa 3-deurs er al vanaf €13.995. Voor de dieselfans; de 1.3 ecoFLEX dieselmotor valt wèl in de 14% categorie. En onthoud; minder tanken betekent meer geld voor leuke dingen!

Geen reacties mogelijk.