Rijtest Opel Adam Rocks S

”Nog best geinig, voor een Opel” was zomaar een verbaasde reactie van een voorbijganger op mijn tijdelijke vriendje. Eerlijk is eerlijk, ook ik was positief verrast toen ik Adam voor het eerst ontmoette bij Opel Nederland. Toegegeven; veel leuker gestyled dan zo, zie je ze niet. De Adam Rocks is namelijk de stoere uitvoering van de Adam, de ‘ik-hang-hele-dagen-in-de-sportschool’ variant. Voeg daar een letter ‘S’ aan toe aan het einde van zijn titel en je hebt opeens 60 extra paardjes onder je kont. Je begrijpt; Adam Rocky luidt zijn bijnaam voortaan.

De Adam Rocks S beschikt over een 1.4 Turbo benzinemotor, goed voor 150 pk. Met 6 korte slagen schakel je je met de hand een weg naar z’n topsnelheid van 210 km/u. Best pittig toch? Vooral bij het optrekken is hij lekker krachtig, maar eenmaal op toeren merk je dat er weinig ruimte overblijft om te spelen. Bij het in de toeren jagen laat hij dan namelijk een iets onprettig geluid horen, terwijl zijn motorgeluid in lage toeren juist verrassend goed klinkt. Een beetje als een 12-jarige met een vroege baard-in-de-keel; je verwacht het stiekem niet, maar het bromt wel lekker.

Ondanks dat je nog redelijk veel ‘auto’ hebt aan de Adam, is hij zeer geschikt voor het betere gooi- en smijtwerk in de bochten. Hij trekt wat in het stuur, maar dat mag de pret niet drukken vind ik. Ik ben vooral heel blij met hoe stug hij aanvoelt. Dat klinkt misschien wat raar, maar ik waardeer dat Opel hier onderhuids echt een sportief karretje van heeft gemaakt en niet alleen zijn looks sportiever heeft gemaakt met behulp van wat ‘snelle’ stickers. Want die heeft ‘ie ook.

De Rocks S is o.a. te herkennen aan zijn achterspoiler, getinte ruiten, Recaro stoelen en dus die jammerlijke stickers op het dash en in de deurpanelen. Kom op Opel; had hier even een wat duurder uitziend, opgelegd S’je van gemaakt. De rest van de cockpit is namelijk goed vertoeven. De hoeveelheid hard plastic is teruggebracht tot ‘acceptabel’ en de rode accenten (pookknop en two-tone lederen stuurwiel) fleuren de boel een beetje op van binnen. Het zwarte canvas Swing-Top’je (lees: elektrisch schuifdak) maakt het fun-gehalte compleet. Het exterieur oogt speels en stoer met zijn dikke achterwerk, strakke(re) snoet en kekke 18-inch Typhoon-velgen. Opel kon niet kiezen uit vijfitg tinten en noemde de lakkleur toen maar gewoonweg ‘Shades of Grey’. Ik keur het goed.

Mijn hart heeft hij gestolen. Ik wil best zijn Eva zijn. Ik was al om toen ik zag dat er wifi aan boord was en toen hij (Opel On Star) beloofde er altijd voor me te zullen zijn. Als ik in nood zit, of gewoon hulp nodig heb; Opel On Star is mijn persoonlijke online & service-assistent. Heerlijk toch dames – een man die 24/7 voor je klaarstaat? Los van die twee pluspunten ben ik van mening dat deze Adam Rocks S ook echt mee kan komen met zijn o-zo-geliefde concurrenten: de Fiat 500 (Abarth) en de MINI Cooper (S). Waar ik de Fiat 500 echt te weinig auto vind en de MINI Cooper af en toe wat prijzig, biedt de opgefokte Adam een leuk alternatief.

De Opel Adam Rocks S is verkrijgbaar vanaf €25.795,-. Uiteraard kan je ook voor een tweedehands Opel Adam Rocks S gaan als dat beter binnen het budget past.

2 Reakties
 • expert voor auto verzekeren
  oktober 18, 2016

  Wat een leuke blog! Ik wil me gelijk inschrijven op updates van jullie, waar kan ik dat doen? Strakke auto hoor! Maar sportief en uitdagend voor zowel mannen als vrouwen he 😉

  Peter
  Verzekerings bemiddelaar

  • admin
   oktober 25, 2016

   Hi Peter, bedankt voor je compliment! Inschrijven voor updates kan helaas (nog) niet. Maar je kunt me wel op Facebook volgen, hier verschijnen dagelijks posts welke ook weer naar de website verwijzen. Zo blijf je up to date!