Rijtest Mercedes-Benz E-Klasse Cabrio

Tijdens ons bezoekje aan Stern Auto BV Ede, voor de Mercedes SLS in eerste instantie, viel de demo van de vernieuwde E-Cabrio ook direct op. Oké, ik geef toe: knappe auto die de bewondering voor de SLS binnen datzelfde weekend kan evenaren maar een Automeisje kan immers nooit genoeg krijgen van cabrio rijden! Dus ook met deze vierwieler gingen we op pad.

Opvallend bij dit exemplaar is zijn lakkleur: Dolomietbruin. In combinatie met een donkerbruine stoffen kap en een Espressobruin/zwart interieur staat hij er bij als een heerlijk chocolaatje met een koffie vulling. En daar houden wij dames wel van! Daarnaast is hij uitgerust met tal van luxe. Zoals o.a. automatische airconditioning, geïntegreerde rolbeugels, Adaptive Brake en de gordelaanreiker; je grijpt nooit meer mis.

Het grote verschil met andere sportieve ‘daklozen’ is natuurlijk de ruimte. De auto biedt zitplaats voor 4/5 personen. Zo kun je die mooie en bijzondere momenten tijdens het touren delen met je gezin, je vrienden of je Labradors. Zo kun je nog eens fatsoenlijk op vakantie of een shopping-spree houden, bagageruimte genoeg! Daarnaast doe je het in stijl. Vaak ziet een tweezitter er net wat ‘gelikter’ uit en verliest de auto z’n schoonheid als deze verlengt wordt. Maar niet bij de E-klasse: hierin is het zien en gezien worden! Van voor tot achter is hij perfect vormgegeven; chique, elegant en toch sportief.

Dankzij het innovatieve AIRCAP-windscherm kunnen ook de minder gevorderde cabrio-rijders genieten van het open-air gevoel. Fris windje, Hollandse temperaturen, geen sjaal meegenomen maar toch het dak eraf? De ingebouwde ‘Airscarf’ in de lederen hoofdsteunen is een subtiel luchtroostertje welke je nek heerlijk verwarmt. Dit voorkomt de bekende stijve ‘cabrio’ nek door de kou en in combinatie met de stoelverwarming is het net alsof je in een warm bad zit. Geen last meer van tocht, luchtwervelingen en rijwind. Automeisje is fan!

Met zijn strakke design, sublieme wegligging, comfort en aangename rijgedrag maakt deze wagen een onuitwisbare eerste indruk. Een prima auto voor mensen die samen willen genieten. Genieten van wat de auto te bieden heeft en wat de wereld te bieden heeft: Samen het avontuur tegemoet. Wel is het leuk om de standaarduitrusting wat op te leuken met opties, accessoires en bijvoorbeeld een Cabriolet-comfortpakketje. ‘’Omdat je het waard bent!’’

De E-Klasse Cabriolet 200 7G-Tronic Plus (184 pk) is er voor de consument vanaf €53.717 en heeft energielabel B toegekend gekregen.

0 Reakties