Rijtest Kia Stonic

Door
0 , , , , Permalink

There’s a new kid in town! In Berlijn om precies te zijn, want daar vond de eerste kennismaking met de jongste telg van Kia plaats: de Stonic. Klinkt wel stoer hè? Dat is ‘ie ook; want deze opvallende, zalfverzekerde Kia is tevens de meest ‘customisable’ Kia tot op heden. De nieuwe Stonic komt met de laatste in-car technologie, vele veiligheidssystemen, een reeks van efficiënte motoren en natuurlijk standaard 7 jaar garantie.

Aangezien er momenteel 1.1 miljoen nieuwe B-SUV’s in Europa worden verkocht, is het niet zo gek dat Kia ook met een waardige concurrent in dit zeer sterk groeiende segment komt. Een hele voordelige zelfs, zowel als particuliere aankoop als in de lease, die desondanks zijn scherpe prijs de kernwaarden van het merk – kwaliteit, design, technologie & dynamiek – heeft weten te behouden.

Even terug naar het ‘customizen’. Want daar houden we van; een unieke auto. Er zijn maar liefst 20 combinaties mogelijk! Er zijn 5 dakkleuren beschikbaar (waaronder de nieuwe kleuren Tan Orange en Electric Green) en er is 1 nieuwe exterieurkleur: Most Yellow. Deze is inderdaad… errûg geel. Hipster you! Naast de kekke two-tone kleurstelling heeft de Stonic een gespierd voorkomen waar veel gebruik is gemaakt van strakke horizontale lijnen. Compleet met skid plates en dakrails om zijn avontuurlijke karakter nog eens extra te benadrukken.

Mijn vluchtige avontuurtje met de Stonic in Berlijn is me verrassend goed bevallen. Samen ontdekken, beleven, herinneringen maken. Hij voelt iets stug voor een SUV, maar helt daarentegen weer minder in de bochten. Op de verlaten Duitse wegen tussen het groen test ik zijn wilskracht; de 1.0 Turbo benzinemotor met 120 pk is mijn persoonlijke favoriet. Wil je het iets zuiniger aan doen dan is er ook nog de optie om te gaan voor een 1.25 MPI benzinemotor (goed voor 84 pk) of de 1.6 CRDi dieselmotor met 110 pk. Nu moeten we het nog doen met de handbak met 5 of 6 versnellingen maar de 7-traps automaat wordt verwacht in de tweede helft van 2018.

Zet je route uit met TomTom, connect je telefoon via Android Auto/Apple CarPlay, selecteer je favoriete playlist en rijd de horizon tegemoet. Veilig op weg met systemen die kruisend verkeer en voetgangers detecteren en je helpen met veilig van rijbaan wisselen (LDWS) en gemakkelijk de heuvels op laten klimmen (HAC). Met een bagageruimte van 352 liter kun je het avontuur met je meenemen, waar dan ook. Oh en eventueel ook je partner, kids en roedel met honden mocht je liever deze momenten delen. De nieuwe Stonic is praktisch, zuinig, betrouwbaar en betaalbaar.

De 1.2 MPI EconomyLine is er al vanaf €18.995,- en kost €299,- p.m. in de Full Operational Lease.

 

Geen reacties mogelijk.