Een Mustang zonder V8?

Het is de droom van iedere jongen én Automeisje: de Ford Mustang. De Mustang heeft een indrukwekkend film-CV en is ontelbare keren vereeuwigd door de lens of op papier. Waarschijnlijk heeft je vader er zelfs nog een poster van gehad, boven zijn bed. Maar dit icoon is nooit uit de mode geraakt! Sterker nog; Ford heeft de ‘Stang vernieuwd en durfde het aan er een EcoBoost motor in te leggen. Maar is een Mustang zonder V8 wel een Mustang?

Zijn verschijning kun je niet negeren. Krachtige lijnen op de flanken met brede schouders, opvallende heupen en een aflopende daklijn dragen bij aan die musclecar-look. Het interieur is Amerikaans te noemen: plastic-fantastic, tuimelschakelaars in vliegtuigstijl, grove knoppen en veel digitale feedback. Opvallend is de ‘stempel’ op het dashboard aan de bijrijderszijde welke laat weten dat Mustang als sinds 1964 meedoet in de markt. Hij mag dan wel een nieuw uiterlijk hebben gekregen door de jaren, en inmiddels voorzien zijn van state-of-the-art technologie het karakter is onveranderd gebleven.

Wat valt er te zeggen over zijn rijgedrag? Voornamelijk: bruut en snel. Met zo’n grote, brede en zware auto is het onmogelijk de ‘prima ballerina’ uit te hangen. Het woord ‘finesse’ kent hij niet. Waar zijn stuurprecisie, demping en wegligging nog wat te wensen overlaat, maakt de Mustang het goed met lompe kracht. Grof geweld. Het is zo’n sensatie om door dit beest achterin je stoel gedrukt te worden bij het intrappen van het gaspedaal. Beter wordt het niet!

Wie er niet beter van wordt; is je portemonnee. En dan doel ik niet alleen op de belachelijk hoge brandstofkosten die het rijden van een V8 met zich meebrengt. De V8 automaat kost je namelijk €116.560 in aanschaf, te wijten aan een bizar hoog BPM bedrag (€68.099). Wanneer je gaat voor de 2.3 EcoBoost automaat, betaal je €35.620 minder. Dat is het proefritje waard toch?

Meer Ford? Marktplaats heeft een groot aanbod aan occasions, jong gebruikte en nieuwe Ford modellen – waaronder ook de iconische Mustang. Check it out! 

 

Geen reacties mogelijk.