Rijtest Chevrolet Camaro

Ik heb het niet zo op Amerikanen. Een over-the-top, luidruchtig en pretentieus volkje. Zo ook hun wagens. De Camaro is alles behalve subtiel te noemen, maar dat is ook gelijk z’n charme. ”Super Size Me” roep ik gekscherend voordat ik instap.

De Camaro is dé perfecte huurauto om je opzichtig mee te kunnen verplaatsen op de Las Vegas Strip. Met een ietwat agressief ogende neus, brede heupen en een XL kont is deze Chevy een verschijning die moeilijk te missen is. ‘The bigger the better’ moeten de Amerikanen gedacht hebben. Van de Muscle-car achterlichten tot aan de plastic knoppen in het dashboard, deze auto kent weinig finesse.

Toegegeven; de stoelen zitten uiterst comfortabel, hij stuurt lekker en wanneer je het gaspedaal intrapt gebeurt er ook daadwerkelijk iets. Alle 426 pony’s (op z’n Amerikaans) worden aan het werk gezet. Toch is dit geen wagen om mee te scheuren, het is nou eenmaal geen bochtenridder, maar om heerlijk mee te toeren. We hebben dan misschien wel geen Strip, maar ook op de Veluwe gaat het dak eraf bij de eerste zonnestraal die doorkomt.

Toch is hij qua rijgedrag niet zo lomp en onbeholpen als je zou verwachten, gezien zijn woeste uitstraling. Ik had een hoop herrie en kabaal verwacht van binnen, mede door de softtop. Dit viel echter reuze mee. Ook de wegligging en demping zijn uiterst comfortabel. Nu snap ik ook de vergelijking met een slee: je glijdt soepel over het wegdek.

Wist je dat: SS de V8 aanduidt? Chevrolet kwam ook met een V6 Camaro en die werden gedoopt met de afkortingen LT & LS. 

Helaas matcht zijn geluid niet met zijn voorkomen. Je verwacht een donkere, diepe brul die ongevraagd de aandacht van iedereen in een straal van 5 km moet trekken. In plaats daarvan produceert de 6.2 liter V8 (toch geen misselijke cijfertjes) een beschaafd geluidje waar je buurman ‘s ochtends nog niet eens wakker van wordt. Misschien hebben we hier wel meteen een voordeel te pakken, het is maar hoe je het bekijkt.

Aan het einde van de rit snap ik het. Je wilt graag cabrio rijden, bij voorkeur met je kinderen (of Golden Retrievers) op de achterbank, je tankt het liefste 98 RON en bent niet vies van een maatje meer. Dan is de Camaro Convertible SS jouw wagen. Kopen?

 

 

Geen reacties mogelijk.