Rijtest Audi A6 limousine 2.0 TFSI

Door
0 , , , , Permalink

Audi. Een merk welke het Automeisje nog niet aan een vrouwelijke rijtest had onderworpen. De compacte A1 met een hoge aaibaarheidsfactor onder de dames (fungerend als boodschappenwagentje) zou een voor de hand liggende keuze zijn geweest. Maar zowel VAG Veenendaal als het Automeisje zouden de dames juist in een testosteron monster van Audi willen zien stappen. Dus viel ons oog op de opvallende gletsjer-witte, S-Line A6 met 180 pk.

Fun fact: In de jaren dertig fuseerden Audi, DKW, Horch en Wanderer tot één holding: Auto-Union. De merken bleven naast elkaar bestaan. Het bekende logo met de in elkaar gehaakte vier ringen, geïnspireerd door de Olympische Spelen die in 1936 naar Duitsland zouden komen, symboliseert de samenwerking van deze vier merken waaruit het hedendaagse Audi is ontstaan.

Het rijgedrag, het comfort, het design; het valt het beste te beschrijven als Duitse degelijkheid. Hij is niet zo uitgesproken sportief als een BMW 5-serie of bijzonder comfortabel als een Mercedes E-klasse, maar bewandelt een gulden middenweg. Een fijne, krachtige benzinemotor (in verhouding met het gewicht van de wagen) biedt de bestuurder met een minder zware rechtervoet, genoeg voldoening. Stiekem betrapte ik mezelf erop constant in de Sportstand te rijden. Echter heeft Audi veel snellere broertjes en zusjes die bij het uitdelen van de motorinhoud wél vooraan hebben gestaan in de rij. De mogelijkheid is er: Spice up your ride!

Zo ook bij onze jongen: hij is uitgevoerd als zijnde ‘’S line’’ wat de atletische uitstraling versterkt. De uitrusting omvat items om het dynamische design te benadrukken, het interieur een sportief tintje te geven en de wegligging aan te passen. Dit is onder andere terug te zien aan het multifunctionele sportstuur met schakelpaddels, elektrisch instelbare sportstoelen, sportieve bumpers en grote velgen.

Opvallend leuk aan het interieur zijn de opliggende ‘3D’ tellers in het dasboard en het optionele touchpad naast de pook genaamd MMI® touch. Hiermee navigeer en telefoneer je letterlijk met een vinger, zonder dat je je blik van de weg hoeft te halen. Voor kleine en grote spullen is er veel ruimte. Dankzij allerlei opbergvakken en andere opbergmogelijkheden blijft het netjes en kunnen wij vrouwen tijdens het multitasken snel onze spulletjes terug vinden. De allergrootste ruimte bevindt zich onder de achterklep, die als optie ook elektrisch opent en sluit. De bagageruimte is maar liefst 530 liter groot. Denk jij wat ik denk? Juist, meer schoenendozen plus net verkregen inhoud in die achterbak!

Elke hoek en elke lijn zorgt ervoor dat de Audi A6 Limousine vanuit elk standpunt indruk maakt. De Audi A6 Limousine beschikt over vooruitstrevende technologieën, blinkt uit door zijn rijeigenschappen en combineert sportiviteit met elegantie. Een zeer goed gelukte wagen voor een brede doelgroep: man/vrouw, jong/oud, bij velen zal de A6 een grote glimlach op het gezicht toveren. Niet alleen voor de gelukkige achter het stuur, maar ook voor de voorbijgangers is het een genot!

De A6 Limousine 2.0 TSFI is er voor de consument vanaf 45.650 euro. Energielabel A.

Geen reacties mogelijk.