Raceweekend op Spa met Hankook

Mijn eerste keer (durf het haast niet te zeggen.. na 8 jaar Automeisje) op het legendarische Circuit Spa-Francorchamps, waar ik mijn opwinding nauwelijks kon bedwingen. Race weekend! Ik was uitgenodigd door Hankook banden om een dag van snelheid en avontuur bij te wonen, van wel héél dichtbij.

De dag begon met een VIP-behandeling die de toon zette voor een onvergetelijke ervaring. De VIP tent van Lamborghini opende haar deuren voor ons waar we gedurende de dag kon genieten van heerlijk Italiaans eten en de bijbehorende drankjes. Het programma wat Hankook voor ons in petto had startte met een garage-toer langs alle Lamborghini Super Trofeo-cars waar ook de monteurs druk bezig waren aan hun auto’s.

Maar de echte hoogtepunten moesten nog komen. Ik mocht mee tijdens een hotlap rond het circuit, naast een coureur, waar ik de sensatie van racen op Hankook Banden’s high-performance rubber mocht voelen. De fameuze bocht ‘Eau Rouge’ beklimmen op zo’n hoge snelheid, was waanzinnig! Die G-krachten waren indrukwekkend.

Na de hotlap en een welverdiende lunch was het tijd voor een heuse grid-walk. Je weet wel; op tv zie je dan ook alle bekende en belangrijke mensen nog even een rondje langs de pitboxen lopen en op de grid terwijl de wagens zich langzaam gaan opstellen voor de start. Een indrukwekkend tafereel van zo dichtbij waarbij je de spanning van de aanvang van de race kon voelen. De geur van benzine en rubber vulde de lucht, en ik kon de energie van de menigte op de tribunes voelen toenemen.

Maar wat echt indruk maakte was het bandenbeheer van Hankook. Wat je dus nooit ziet, achter de schermen. Zeker een man of tien (en ik weet zeker dat ik ze niet allemaal gezien heb) was in de tent druk bezig met het vervoeren, beoordelen en wisselen van de banden. Deze bijna ‘geheime operatie’ vergt focus en aandacht van het team. Elk aspect van bandenbeheer wordt zorgvuldig overwogen om optimale prestaties te leveren. Het is duidelijk dat ze zich committeren aan het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun coureurs. Het is echt teamwerk, een gezamenlijke prestatie.

Toen ik het circuit verliet, voelde ik (naast m’n voeten na 13,5 km lopen over het circuit) me enorm dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring. Bedankt nog eens aan Hankook voor de uitnodiging en een kijkje in ‘de keuken’. Ik zal mijn eerste keer Spa niet snel vergeten.

Maar voor de elektrische rijders onder ons heb ik ook iets leuks: Hankook gaf me een korting op de complete iON reeks (iON evo / zomer, iON FlexClimate / all-season, iON I*cept / winter) te verzilveren in de EV Tire Shop. Gebruik de code “Automeisje24” voor 20% extra kassakorting. *Actie loopt tot 1 juli.

 

Nog geen Reakties

Geef een Reaktie