Peugeot 2008 Grip Control

Door
0 , , , , Permalink

Ik zie bij sommige de wenkbrauwen omhoog gaan als ik zeg dat de Peugeot 2008 in de categorie ‘SUV’s’ valt. Zo groot is ‘ie toch niet? Nee, wellicht had ik het ook geloofd als Peugeot het een cross-over zou noemen, bij uitstek geschikt voor het gezin. Een gezin dat van tijd tot tijd het avontuur opzoekt. Want wat misschien nog wel het meest zijn SUV-DNA benadrukt; is de functie Grip Control.

De Grip Control, die met een draaiknop op de middenconsole kan worden bediend, vergroot de gebruiksmogelijkheden van de 2008 sterk doordat ook bij weinig grip de tractie optimaal wordt geregeld. Dit gepatenteerde systeem van Peugeot wordt geleverd in combinatie met specifieke banden.
Grip Control verbetert de tractie door de aandrijving van de voorwielen aan de ondergrond aan te passen. Zo kan er gekozen worden voor de stand “Standaard”, waarbij de bestuurder kan vertrouwen op de intelligentie van het systeem. Daarnaast kunnen er, afhankelijk van de omstandigheden, met de draaiknop ook 4 andere standen worden geselecteerd:

• De stand “Standaard” is bestemd voor normale rij-omstandigheden. Het spinnen van de wielen wordt slechts beperkt toegestaan.
• In de stand “Sneeuw” wordt het spinnen van beide voorwielen direct onafhankelijk van elkaar afgestemd op de mate van grip van elk wiel. Zodra de auto sneller rijdt dan 50 km/h, schakelt het systeem automatisch over op de stand “Standaard”.
• In de stand “Allroad” kan de auto op een gladde ondergrond (modder, nat gras enz.) gemakkelijker vooruitkomen. Deze stand zorgt ervoor dat de auto in deze lastige omstandigheden kan wegrijden door zo veel mogelijk koppel over te brengen op het wiel met de meeste grip. Het systeem werkt als een differentieel met beperkte slip en is met name geschikt voor onverharde wegen. Deze stand is actief tot een snelheid van 80 km/h.
• In de stand “Zand” wordt het spinnen van beide voorwielen toegelaten om ervoor te zorgen dat de auto niet vast komt te zitten in mul terrein. Deze stand werkt tot een snelheid van 120 km/h. Boven deze snelheid wordt overgeschakeld op de stand “Standaard”.
• Met de stand “ESP Off” kan de bestuurder het ESP en de Grip Control tot een snelheid van 50 km/h volledig uitschakelen. Het spinnen van de wielen wordt dan niet meer door een systeem beperkt.

Zo kun je zelfs met een Peugeot 2008 nog stoer doen 😉

 

Geen reacties mogelijk.