Op weg met Mio

Door
1 , , , , Permalink

Stamt de kunst van het navigeren uit de oertijd – toen mannen nog jagers & verzamelaars waren en hun vangst mee terug moesten slepen naar de verborgen grot waar de vrouw trouw wachtte? Stonden de mannen vooraan in de rij, toen een hogere macht ons een dosis richtingsgevoel toekende? Of komt een vrouwelijk bouwpakket niet standaard met GPS?

Het is een cliché: vrouwen die niet kunnen navigeren. Ook ik heb deze aandoening in lichte vorm, biecht ik eerlijk op. Zo raak ik bijvoorbeeld al in paniek bij het zien van een landkaart (zoiets als dyscalculie maar dan anders), zet de radio zachter als ik de weg niet kan vinden en vertrouw ik blind op mijn navigatie.

Gelukkig heeft Mio kwaliteit spul om ons vrouwen – en mannen – op weg te helpen. Letterlijk en figuurlijk. Mijn eerst navigatiesysteem was een Mio (true story!) en ik ben nooit vreemdgegaan met een ander merk. Zoals jullie misschien wel weten heb ik nu eindelijk een eigen auto met ingebouwde NAVI. Toch kan een los navigatiesysteem nog best wel een handig zijn. Zo heeft het mij een keer gered toen de originele navigatie van een Ferrari F12 TDF geen kaartupdate voor Europa had en we toch last minute besloten om naar Italië te roadtrippen.

Een extra voordeel van een portable navigatiesysteem is dat het tegenwoordig te verkrijgen is met een ingebouwde dash cam. Een ooggetuige voor op de weg. Handig voor als je ooit in een gevaarlijke verkeerssituatie terecht mocht komen en er geen discussie over het voorval meer bestaat doordat het is vastgelegd op camera.

Mio biedt meerdere producten aan voor een compacte alles-in-één oplossing. Ikzelf ben erg te spreken over de nieuwe Mio MiVue Drive 65. Dit systeem zit niet alleen boordevol premium navigatiefuncties, maar wordt ook geleverd met levenslange kaartupdates. Daarnaast worden gedurende de volledige levensduur van het apparaat flitspaalgegevens geleverd. Dat gaat je een hoop geld besparen! Realtime verkeersinformatie houdt je op de hoogte van vertragingen op de route en maakt het mogelijk tijd te besparen door opstoppingen en ander oponthoud te omzeilen. Gemak dient de mens.

1 Reaktie