Nieuwste Fiat 500C in opvallend (leren) jasje voor het goede doel

Nog niet zo heel lang geleden werd de nieuwste 500C met kleine facelift gepresenteerd. Speciaal voor dit heugelijke feit, is de eerste van deze serie voorzien van een opvallend exterieur door kunstenaar Stefano Conticelli. Wat is jouw mening, fashionable verantwoord of een misser?

Bijzondere details

Het roomwitgekleurde one-off werd door Conticelli voorzien van kalfsleren en mahoniehouten details, een knalrood vouwdak en felblauwe accenten. Naar verluid is ook het interieur door de kunstenaar onder handen genomen. Zoals we kennen van de oude Fiatjes, heeft ook deze auto een mooi gevlochten picknickmandje voorzien van het logo. Daarnaast staat er op het nummerbord de inspirerende woorden “I have a dream” te lezen. Deze bijzondere auto ging onder hamer tijdens het I Defend Gala, ten behoeve van mensenrechten, op 16 juli. De hoogste bieder mocht met deze eyecatcher naar huis rijden. De opbrengst van het gala is nog onbekend.

Over de nieuwe Fiat 500C

Ongeveer acht jaar geleden kwam het vorige model van de 500 uit. Aan het design is niet teveel gesleuteld, vooral omdat de auto in de loop der jaren een waar stijlicoon geworden is. Daar moet je volgens de liefhebbers niet teveel mee knoeien. Alleen gaat het, in het geval van de nieuwe Fiat, onder de motorkap om een viercilinder in plaats van de bekende tweecilinder. De auto rijdt voor de rest zoals we van de 500 gewend zijn. Al vanaf volgende maand staat deze nieuwe maar vertrouwde auto in de showroom. De prijs zal ongeveer gelijk zijn aan wat wij gewend zijn; rond de 17.000 euro.

Niets gaat boven de klassieker

Net als bij andere klassiekers, zoals de tijdloze Mini, de iconische Volkswagen bus en vrolijke Kever, zijn er altijd mensen die liever het origineel rijden. En geef ze eens ongelijk. Daar zijn deze stijliconen tenslotte toch ooit begonnen en daar veranderen technische snufjes en een luxe interieur niets aan. Nieuw is soms niet altijd beter, maar smaken verschillen natuurlijk.

Welke (nog bestaande) klassieker is jouw favoriet?

Geen reacties mogelijk.