Mille Miglia 2014

Mixing business with pleasure. Ik combineerde een weekje vakantie in Italië met de jaarlijkse Mille Miglia. Een historische rally gereden met de mooiste en zeldzaamste klassiekers, waar ieder auto liefhebbend persoon minstens één keer in zijn leven getuige van moet zijn geweest. En 2014 was mijn eerste keer. We boekten een villa in het dorpje Soiano del Lago, vlakbij de plaats Brescia waar het jaarlijkse evenement plaats zal gaan vinden. In de voorafgaande dagen genoten we van de stilte, rust en de zon. Ter voorbereiding op (voor Brescia) de drukste dag van het jaar; de Duizend Mijl.

automeisje

De aftrap was op donderdag. In het centrum van Brescia stonden in alle vroegte al de deelnemende wagens klaar voor de (show)keuring waarna ze een plekje in de stad opzochten om daar eens goed aangegaapt te kunnen worden door duizenden bezoekers. In alle hoeken en gaten van de krappe oud Italiaanse steegjes stonden de mooiste wagens opgesteld. Dit zorgde voor een adembenemend gezicht en ongekend sfeertje. Ik realiseerde me maar al te goed dat er voor miljoenen euro’s aan auto’s in dit stadje stond.

MB museum

De drukte, of beter gezegd ‘animo’, tijdens het event is onbeschrijflijk. Stel je voor je een weg te moeten banen tussen een mensenmassa vol gesponsorde poloshirts en hooggehakten dames. Hobby fotografen veranderde spontaan in bedreven paparazzi, strijdend om het mooiste kiekje. Ook ik ging in de gekte mee en wierp mij voor alle passerende wagens om maar een foto te kunnen schieten waar de wagen zichtbaar was en niet compleet bedolven onder de mensen. De wagens en de deelnemers werden namelijk gevolgd als ware supersterren; mensen zwaaiden, juichten, klapten en maakten selfies bij het leven!

Keuringsplein Brescia

‘s Avonds startte de rally in Brescia, waar deze ook zal eindigen 3 dagen later. Wij stonden klaar op een heuvel in Desenzano, één van de eerste dorpjes waar de stoet doorheen zou racen. Achter elkaar door kwamen de rijdende museumstukken aan ons voorbij en werden we getrakteerd op een heerlijk ouderwets zwaar motorgeluid. Een genot voor de ogen en aan de oren. En ook de deelnemende (co)drivers genoten zichtbaar. Jeetje, wat konden ze een auto’s bouwen vroeger…

Desenzano

Al met al was het een indrukwekkende dag en vond ik het stiekem jammer dat we de binnenkomst niet mee konden maken. De volgende keer plan ik mijn vakantie om de Mille Miglia heen, in plaats van de Mille Miglia in de vakantie. Want één ding is zeker, ik wil dit spektakel nog een keer meemaken! Ben jij wel eens geweest? Voor nu heb ik een mooie herinnering erbij.. en prachtig boek om thuis na te genieten.

MM boek

Leuke wist-je-datjes over de Mille Miglia 2014

  • Wist je dat: Je een flinke portemonnee mag trekken om alleen al deel te mogen nemen aan de rally?
  • Wist je dat: Er uitsluitend wagens uit het bouwjaar 1927 t/m 1957 deel mogen nemen?
  • Wist je dat: Bekende talkshow host en autofiel Jay Leno meerijdt dit jaar?
  • Wist je dat: Er wagens rechtstreeks uit het museum worden gehaald om tijdens deze race hun ”benen” weer eens te mogen strekken?
  • Wist je dat: Er ook voldoende vrouwen achter het stuur zitten tijdens de Mille Miglia?

Automeisjes

 

Geen reacties mogelijk.