Mijn Dakar Experience – door Maaike Appelboom

Na weken verheugen kwam de dag (30 mei) dat we de ultieme Dakar Experience van Het Automeisje mochten meemaken! De deelneemsters, automeisjes uit alle delen van het land, waren welkom bij De Boshut waar we beschikking zouden krijgen over de stoerste Jeeps en Land Rovers!

Na een uurtje rijden kwam ik aan in Harskamp, waar een Landrover Defender by Bowler als welkom achter een hek stond. Ik wist dat ik op de goede locatie was en zette mijn Fiat 500 in het weiland neer, wetende dat we vandaag in heel ander soort auto’s zouden gaan rijden!

AutomeisjeGoesOffroad_17_1024x680

Na een welkomstwoordje door Het Automeisje maakten we kennis met Henk Theunissen. Henk heeft de nodige Cross Country rally ervaring en kan hier vol enthousiastme over vertellen, zoals over zijn deelname aan Dakar en de Lybia Rally. We kregen er al direct al zin in, dus het werd tijd om te gaan rijden! Maar voordat we met het ‘echte werk’ mochten beginnen, werden onze stuurkunsten en competitiviteit getest tijdens een race met op afstand bestuurbare auto’s. Toen we opgewarmd waren mochten we dan eindelijk een auto kiezen!

AutomeisjeGoesOffroad_28_1024x680

Mijn collega Annemijn en ik kozen een Jeep en gingen de weg op, navigerend met een routeboek (bolletje-pijltje) leerden we de auto kennen. De vijfpuntsgordels, hoge wegligging en de rolkooi, het indirecte sturen en de grip van de banden op onverharde wegen… Dit was toch wel heel andere koek dan onze eigen auto’s! Na deze rit kwamen we terug bij De Boshut en kwam de echte challenge, we gaan offroad, door het bos! We reden op tijd en door middel van bolletje-pijltje moesten we onze weg zien te vinden naar bepaalde waypoints, waar we cijfers konden verzamelen. De weg was ruig, kende diepe kuilen, takken en moeilijke bochten maar de Jeep leek hier alleen maar van te genieten. En wij dus ook!

AutomeisjeGoesOffroad_26_1024x680

Ondertussen werd er bij de gezellige Boshut een enorme barbecue bediend door Ria, de vrouw van Henk. We hebben de meest lekkere dingen gekregen, zoals gepofte zoete aardappel, knoflookgarnalen, zacht gegaarde zalm en broodje pulled-pork. In het weiland vond een demonstratie plaats met een van de leden van het rallyteam in een enorme Dodge Ram Pick-Up, die met ons driftend het weiland rondstuurde. Je wordt dan flink door elkaar geschud, gelukkig waren we goed in onze stoelen vastgesnoerd en kregen we hoofdtelefoons met een microfoontje om met elkaar te kunnen praten! Daarna mochten we allemaal nog een ritje maken in de Service Truck, die dient om reserveonderdelen mee te nemen tijdens een rally. Wat een ervaring om zo’n grote vrachtwagen in beweging te brengen! Je kunt je voorstellen dat het even wennen was, toen ik op de terugweg weer in mijn Fiat 500 reed…

AutomeisjeGoesOffroad_80_1024x683

Het Automeisje krijgt het voor elkaar om dames samen te brengen en onze passie voor auto’s te delen. Ik heb een supergave dag gehad in een mooie omgeving met gezellige mensen, heerlijk eten en de stoerste auto’s! Volgende keer ben ik er ook zeker weer bij!

AutomeisjeGoesOffroad_102 - kopie_1024x680

Geen reacties mogelijk.