Masters of LXRY

Dit ‘feestje’ is wellicht niet voor iedereen weggelegd maar het grootste luxury lifestyle-evenement van Europa biedt de autoliefhebber genoeg om naar (uit) te kijken. Jaguar Land Rover is ook dit jaar weer nadrukkelijk aanwezig op Masters of LXRY (10-14 december in Amsterdam RAI).

Ik kwam natuurlijk voor de twee primeurs: de Jaguar F-PACE beleefde zijn Nederlandse debuut en de unieke Range Rover Evoque Convertible is voor het eerst in Europa te zien. Beide modellen staan vanaf komend voorjaar in de showroom.

Jaguar F-PACE

De Jaguar F-PACE is de eerste crossover van de Britse autofabrikant. Het volledig nieuwe model is een praktische vijfzitter met alle karakteristieke eigenschappen die van Jaguar worden verwacht. Wat je misschien niet zal verwachten, is dat de techniek en het design sterk verwant zijn aan die van de Jaguar F-TYPE.

De Jaguar F-PACE is leverbaar vanaf €53.750 (de 180 pk sterke 2,0-liter dieselversie met achterwielaandrijving). Niet kittig genoeg? Dan is er een versie met een 3.0 V6 dieselmotor (goed voor 300 pk) in combinatie met vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat (vanaf €76.150).

De benzineversies worden aangedreven door de 3.0 V6 Supercharged-motor, met een vermogen van 340 pk of 380 pk, eveneens standaard met AWD en automaat. De prijzen beginnen bij €89.750 en lopen op tot minimaal €106.350 voor de S-uitvoering. Een echte ‘master of LXRY’ dus.

Dan is daar nog de overtreffende trap: een gelimiteerde First Edition-uitvoering met een extra rijke uitrusting en unieke features, voorzien van de krachtigste diesel- (€98.850) of benzinemotor (€115.550).

jaguar F-pace

Evoque Convertible

Over zijn uiterlijk valt te twisten maar de veelzijdige Evoque Convertible is een compromisloze cabriolet die gewapend is voor het rijden in alle jaargetijden. Het is de meest terreinwaardige cabriolet met dezelfde door Land Rover ontwikkelde vierwielaandrijving als de Range Rover Evoque Coupé en vijfdeurs. Deze is leverbaar vanaf €69.770. Alle uitvoeringsvarianten hebben standaard vierwielaandrijving en een automatische transmissie.

Land Rover biedt voor de Range Rover Evoque Convertible keuze uit drie viercilindermotoren. De benzineversie levert 240 pk en dieselen kan met de 150 pk en de 180 pk sterke varianten van de 2.0 Ingenium-dieselmotor.

evoque cabrio_1024x683

Limited Edition kalender

Ook werd de exclusieve kalender die fotograaf Rahi Rezvani maakte met actrice Victoria Koblenko en de Jaguar F-TYPE gepresenteerd. De opbrengst van deze kalender, die in een limited edition van slechts 100 stuks verkrijgbaar is, gaat naar Pink Ribbon. De kalender heeft een prijs van €200 en is verkrijgbaar bij de Jaguar dealers. 

Onderstaande video geeft je een goede impressie van de Jaguar Land Rover stand, de primeurs en de sfeer. Plus dat je naast Victoria ook nog even Het Automeisje kunt spotten, als je niet teveel met je ogen knippert. Enjoy!

Fotografie en video: Eric van Vuuren

Geen reacties mogelijk.