Koken doe je op gas

Door
0 , , , , Permalink

Mijn BMW Z4 en ik zijn nu zo’n negen maanden samen. Zoals dat gaat bij net verliefde stelletjes deel ik dit prille geluk maar al te graag met de buitenwereld. Als er naar mijn liefde op vier wielen wordt gevraagd vertel ik dan ook graag honderduit over hem; over zijn goede wegligging, strak stuurgedrag en het heerlijke geluid van de zescilinder. Tot zover kan iedereen mij prima volgen en wordt er bevestigend geknikt tijdens mijn betoog. Totdat ik verklap dat er een gastank achterin ligt en m’n snelle vriendje dus op LPG rijdt.

Mannen kijken me dan altijd stomverbaasd aan, alsof ze het vergelijken met een lekkere chick die zojuist op de zaterdagavond geen wijntje maar een suikervrije Fristi aan de bar heeft besteld. Totaal afgeknapt en teleurgesteld. Een veelgehoorde uitspraak is dan ook: ”koken doe je op gas”. Er wordt gesuggereerd dat gasinbouw voor veel technische problemen zorgt en dat de auto hier qua vermogen op achteruit zou gaan. Ik denk dat deze opvatting nogal achterhaald is. Laat ik voor mijzelf en mijn Z4 spreken; dit is niet het geval.

Toch kan ik deze verbazing maar moeilijk wegnemen bij mensen. Zo ook als ik aan kom rijden bij het tankstation en de auto parkeer bij de pomp voor ‘autogas’. Je ziet ze denken: Achgos, weer zo’n meiske die de auto van haar vriend heeft meegekregen en nu geheel onwetend bij de verkeerde pomp staat te zoeken naar de benzineslang. Het helpt wellicht ook niet mee dat mijn vulgat verstopt zit achter mijn kenteken (very James Bond, I know). Als ik deze naar voren klap en gehurkt (uiteraard in een jurkje en op hakken) in een soepele beweging de gasslang aansluit alsof ik nooit anders heb gedaan, zie je ze kijken alsof het ware rocket science is. Ik pak dan ook altijd mijn momentje tijdens het ingedrukt houden van die grote (spelquiz)knop en lach dan heel zelfvoldaan naar mijn verbaasde ‘bewonderaars’.

Je kunt afgeven op het feit dat ik een sportieve auto op gas rijd, maar ik sta wel met een vette glimlach bij de pomp te tanken en reken gemiddeld zo’n 25 euries af voor een volle tank. Jij?

Geen reacties mogelijk.