Kia onthult de Optima SW & Niro

Door
0 , , , , Permalink

Gisteren mocht de pers alvast een sneak-peek nemen, nog vòòr de primeur tijdens de Autosalon van Genève, op het hoofdkantoor van Kia Motors Europe in Frankfurt. Hier werden de geheel nieuwe Kia Niro en de station-variant van de Kia Optima onder een doek vandaan getrokken. Ik was erbij, zodat ik jullie kan bijpraten over dit nieuws. 

Kia Niro Hybrid crossover

De Kia Niro combineert rijplezier met een opvallend ‘on-hybride’ design, zuinigheid en ruimte. Bijzonder is dat de Niro de eerste crossover is met een hybride-aandrijving. Op basis van een nieuw eco-car platform neemt de Niro een unieke positie in binnen de klassen voor hybride-elektrische auto’s én crossovers. De 1.6-liter GDI viercilinder is gekoppeld aan een 44 pk sterke elektromotor (samen goed voor 141 pk). Die krachten worden via een nieuw ontwikkelde, tweede-generatie 6-traps DCT-transmissie met dubbele koppeling overgebracht. De Niro biedt een verhoogde zitpositie maar is in vergelijking met de Kia Sportage (een crossover volgens Kia, in mijn ogen een SUV) qua afmetingen een echte crossover.

Kia Optima SW

De eerste stationwagon van Kia in het D-segment is meteen een bijzonder stijlvolle. Stijlvol-sportief zou ik het willen noemen. Dat de Kia SPORTSPACE Concept als inspiratiebron diende, is te zien aan de scherpe lijnen en het langgerekte profiel. Zoals het een echte ‘station’ betaamt beschikt de Optima SW maar liefst over 553 liter bagageruimte. Daarnaast is hij voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met Android Auto™ en Apple CarPlay™. De Optima SW is straks leverbaar met benzine- en dieselmotoren en een geavanceerde zeventraps transmissie met dubbele koppeling. De Europese verkoop van de Optima SportsWagon gaat in het vierde kwartaal van start.

Kia Optima Plug-in Hybrid

Begin maart beleeft de Kia Optima Plug-in Hybrid (PHEV) zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève. De nieuwe PHEV beschikt niet alleen over stylingkenmerken die hem onderscheiden van de overige Optima-uitvoeringen, hij heeft ook een ander hart; namelijk een 42 procent sterkere elektromotor. De eerste plug-in hybrid van Kia gaat deel uitmaken van de groeiende reeks milieuvriendelijke modellen van het merk.

Automeisjes Tamara (PR Manager Kia NL) en Veronique (Product Manager Kia Europe) leggen je bovenstaand verhaal nog eens haarfijn uit in deze korte video

Geen reacties mogelijk.