Jouw auto aan de wand

Kunstenaar Jelle Claeys is al vroeg geïnteresseerd in auto’s, met name klassiekers. Het tekenen zit hem in het bloed; hij houdt zich dan ook graag bezig met architectuur, productontwikkeling en grafisch ontwerp. Hij is werkzaam als grafisch vormgever en maakt artworks van voertuigen, niet perse auto’s. Ook motorfietsen en vliegtuigen staan reeds op zijn lijstje van realisaties. Jelle is nu zo’n 4 jaar in opdracht aan het tekenen voor klanten. Zo ook voor mij, Het Automeisje.

Een waarheidsgetrouwe tekening van je eigen auto – wie wenst dat nou niet?! Na Jelle enige tijd al op Instagram gevolgd te hebben, zocht ik contact met de vraag of hij van mijn Mini Cooper een artwork wilde maken. Het enige wat hij nodig had van mij, was een foto waar de Mini flatteus op stond. De auto wordt vervolgens volledig nagetekend vanaf zijn pc scherm, waar hij een digitaal raster met referentiepunten over de foto plaatst. Deze worden daarna met de hand en meetlatten op het papier overgezet, waarna de wagen stilaan tot leven komt. De rest is invullen met markers, verf, en kleurpotlood.

Enthousiast geworden? Ook jij kunt zo’n artwork van je eigen vervoersmiddel aan de wand hebben hangen. Prijzen zijn op aanvraag via de contactpage op de site, een DM op Instagram of simpelweg via een mailtje naar info@jelleclaeys.be

Jelle Claeys artwork

 

Geen reacties mogelijk.