IVA Young Professionals Trail 2015

Door
0 , , , , Permalink

Gisteren reed ik de Young Professionals Trail; een jaarlijkse rally georganiseerd door de IVA. IVA Driebergen is dé Business School op mbo- en hbo-niveau voor studenten met interesse in auto’s. De opzet van het event is dat (oud)IVA studenten elkaar kunnen weerzien op zo’n dag. Nu heb ik niet gestudeerd aan de IVA maar mijn vriendin Maaike wel. We hebben ons samen als equipe ingeschreven voor de rally. Team ”Charlie’s Angels”.

Nu werkt het zo dat een unieke auto niet verplicht is, maar wel zeer gewaardeerd wordt. Dat was wel te zien aan de opkomst; ik noem een Aston Martin DBS, een BMW i8, een Shelby Cobra en een Jaguar E-type. Een filmpje van alle deelnemende auto’s is te vinden op mijn Instagram. De MINI (zò 2007) werd die dag dus verruild voor een mooie Volvo S60 R-design welke ik mocht lenen van mijn werkgever. De S60 R-design fungeerde als mijn LBD (Little Black Dress voor de mannen onder ons). Elegant, afgekleed en sexy. Hiermee zit je altijd goed.

IVA Rally

We waren al vroeg uit de veren op een zondag. Vanaf 08.45 uur stond de koffie klaar en konden we de reglementen en het routeboek ophalen. We hadden enkele minuten om de (kortste) route op de kaart in te tekenen voordat de briefing begon. Na een fotomomentje met de S60 onder de startboog waren we klaar voor vertrek. Professionele kaarten en tabellen leiden ons over de mooiste wegen van (midden/oost)Nederland. Serieus navigeerwerk dus, niets bolletje-pijltje!

Maaike en ik riepen dollend tegen elkaar dat we al blij zouden zijn als we de lunch locatie zouden halen. Die grap bleek waarheid te worden toen we na twee keer flink dwalen zoveel tijd waren verloren dat we slechts 10 minuten voor de lunch overhielden. Met de vlekken tomatensoep nog op mijn Hugo Boss jurkje stapten we snel weer in de Volvo om de tocht te vervolgen. Hopend op meer navigeer-succes tijdens het tweede deel van de dag.

Charlies Angels

Maar na meerdere keren de weg kwijt te zijn geweest, een ongeluk voor onze ogen te zien hebben gebeuren en een vogeltje dood te hebben gereden (absolute dieptepunt van de dag) waren we blij toe dat het eindpunt na 17.00 uur in zicht kwam. Na zoveel uren in de auto te hebben doorgebracht onder spanning (koppie erbij houden) waren we wel toe aan een lekker biertje. Dat kwam goed uit want de bar opende op het moment dat de eerste equipe werd afgevlagd in Driebergen. Ik kan je vertellen, tegen de tijd dat wij binnen waren lagen de lamsboutjes al op de BBQ.

Tijdens een zeer smakelijke BBQ konden we mooi even de ervaringen van de dag uitwisselen. We bleken gelukkig niet het enige team te zijn welke moeite hadden met de route (dat hadden we onderweg ook al geconcludeerd maar toch). Maar na de derde satéspies waren we het leed alweer vergeten. Tevens opgelucht dat de organisatie bij de prijsuitreiking alleen de eerste drie winnaars opnoemde en niet onderaan de lijst begon. We konden dus nog met opgeheven hoofd het schoolterrein verlaten. Wat zal ik ervan zeggen? Volgend jaar een nieuwe route, een nieuwe kans.

Met dank aan Maaike, die in mijn ogen een lintje verdient voor het navigeren die dag. Zonder jou had ik de lunch én de BBQ gemist!

xoxo Het Automeisje

Geen reacties mogelijk.