De grootste BMW Z8 verzameling van Nederland

In 2014 kocht Harrie van den Anker zijn eerste BMW Z8. Naast het feit dat hij een groot BMW liefhebber is, leek het hem een goede investering. De keuze voor dit merk was voor de hand liggend; gezien het feit dat Harrie al zijn halve leven BMW’s rijdt. Hij werd geïnspireerd door een kameraad van hem, die klassieke Mercedes’en verzamelde en met een aardige collectie zo zichzelf van een riant pensioen voorzien heeft. In vier jaar tijd, zocht Harrie naar nog meer Z8 modellen over de hele wereld en in rap tempo groeide zijn verzameling. De collectie is inmiddels zo groot, dat hij een speciale showroom (lees: mancave) liet bouwen. Deze staat in het nuchtere, Brabantse plaatsje Schijndel waar ik zijn 15 (!) BMW Z8’s mocht komen bewonderen.

Van Oostenrijk tot aan Canada; Harrie zocht en vond zijn parels over de hele wereld. Geliefde auto’s met vaak maar één eigenaar en weinig kilometers op de teller. Er zijn vijf standaard kleuren van de BMW Z8 uitgebracht. Harrie heeft ze allemaal, sommige zelfs dubbel. De Stratus, Topaz & rode lakkleuren én zijn twee Alpina’s zijn net even wat meer waard, vanwege een minder grote oplage. Om over zijn BMW 507 nog maar te zwijgen.

Harrie heeft de Z8 gekocht toen deze in de lift zat; een paar jaar geleden stegen deze rap in waarde. Een slimme investering, waarvan hij er nog nooit eentje van verkocht heeft. Enkel met het ophalen van zijn nieuwste aanwinst wordt ermee gereden. Verder heeft hij één exemplaar waar hij ritjes mee maakt – het liefst met de BMW Z8 club. Zijn auto’s zijn regelmatig te bewonderen in magazines en hebben al meerdere prijzen gewonnen voor hun looks en staat. Wat dat betreft ontbreekt het hem niet aan liefde voor het model. De met keuken én bar ingerichte mancave doet vermoeden deze man hier veel uren slijt. En ik begrijp dat als geen ander.

 

 

 

 

Geen reacties mogelijk.