Goede voornemens

Goede voornemens. Ook voor de automobilist bestaan ze; ik maakte mijn top 10 voor 2015.  Maar maak ik ze ook echt waar? Ach, daar heb ik de komende 12 maanden de tijd voor. Herken jij jezelf in deze doelen?

  1. De auto wat meer vertroetelen; wat vaker wassen, uitzuigen, in de weer met wat cockpitspray, luchtverfrissertje, banden oppompen etc. Because she’s worth it.
  2. Minder gehaast in de auto stappen; dit voornemen staat gelijk aan minder stress, snelheidsovertredingen en dus boetes! En waarschijnlijk ook beter rijgedrag.
  3. De tank niet halfvol- maar vol gooien; zeer gaat het toch wel doen in de portemonnee of je het nou in één of twee keer tankt. Wie houd je voor de gek?
  4. Mijn ANWB abonnement gewoon verlengen mét woonplaats service. Je zult altijd zien dat jouw trouwe bolide het net voor de deur begeeft wanneer vriendlief onbereikbaar is.
  5. Om dat knipperende lampje met een steeksleutel de volgende keer niet zo lang te negeren. En om misschien naast de verplichte kleine onderhoudsbeurt ook eens een grote beurt te laten uitvoeren.
  6. Mezelf aanleren om altijd wat kleingeld in de auto te hebben liggen. Een vereiste bij het boodschappen doen en het parkeren, hoe kan ik dit blijven vergeten?!
  7. Minder snelwegschelden. Schreef ik snelweg? Maak daar maar binnen én buiten de bebouwde kom van (ik ben er niet trots op).
  8. Leren om geld opzij te leggen, in geval van onvoorzien onderhoud/reparaties. Nu gaan de extraatjes aan het einde van de maand vooral op aan kleding en sushi.
  9. Inzicht verkrijgen in mijn maandelijkse kosten. Wegenbelasting, verzekering, benzinekosten; ik heb geen idee. Ontkenning noemen ze dat toch?
  10. Misschien moet ook ik eens wat vaker de auto laten staan en de fiets pakken. O wacht, ik heb geen fiets…

 

Geen reacties mogelijk.