Gezakt!

Door
0 , , , , Permalink

Met deze opvallende opdruk viel de nieuwe ANWB Kampioen op de mat. Ik schrok er zelfs een beetje van. ”Zo van, wie? Ik?” Wellicht heb jij dit schokkende nieuws al besproken bij de koffie automaat maar uit het Kampioen Nationaal Verkeersexamen is gebleken dat maar liefst 78% de verkeersregels niet kent (!)

Dat houdt concreet in dat 78% van de Nederlandse autorijders waarschijnlijk zou zakken als ze een theorie-examen zonder voorbereiding moeten maken. Ik durf het haast niet te melden maar tevens bleek dat vrouwen minder goed scoorden dan de mannen; het slagingspercentage was namelijk 16% versus 28%. Rijders van merken Alfa-Romeo scoorden het slechts. Daarop volgden Kia, Mercedes-Benz, Daihatsu en Suzuki.

Wie er wel goed scoorden? De Chevrolet rijders, met VW-, Skoda-, Audi- en Volvo rijders op de hielen. Ook jongere automobilisten kennen de regels. Waarschijnlijk ligt het theorie-examen nog vers in het geheugen. Niet zo vreemd eigenlijk, want wie had in de jaren ’50 gehoord van spitsstroken, brommobielen of matrixborden?

Top 4 onduidelijk

  1. voorrang verlenen op rotondes
  2. voorrang bij uitritten
  3. voorrang verlenen bij in- en uitvoegen snelwegen
  4. snelheidslimieten

Wil je het hele examen zelf alsnog maken? Surf dan meteen naar kampioen.nl en test je verkeerskennis! [Je bent natuurlijk vrij om de uitslag met me te delen..]

Geen reacties mogelijk.