Fiat 500 kopen?

Door
0 , , , , Permalink

We moeten terug naar het jaar 1957 voor de introductie van de Fiat 500. Nu, vele tientallen jaren verder heeft dit model niets aan populariteit verloren. Sterker nog, het model is populairder dan ooit. Reden genoeg voor het Italiaanse merk om zelfs de Fiat 500 van een stekker te voorzien en hybride modellen aan te bieden. Wie had dat durven dromen in 1957? Met deze stap wordt wel een lastige keuze gecreëerd: kies je voor de hybride versie, 500e of het authentieke model?

Fiat 500 bewijst dat nostalgie nooit verloren gaat

Fiat hoopte er in 1957 vurig op dat de 500 zou aanslaan. Nu decennia later kunnen we gerust stellen dat de populariteit van dit model de stoutste verwachtingen hebben overtroffen. Het model groeide uit tot een echte klassieker. Hoewel de auto nooit helemaal weg is geweest, heeft het iconische model in 2005 een tweede leven gekregen. Fiat nam de stadsauto opnieuw op in het aanbod maar koos nu voor een ruimtelijkere en modernere uitvoering. In het design van het model is een duidelijke knipoog naar het verleden te zien. De nieuwe modellen hebben duidelijk nog het karakter van de oude modellen. Dat Fiat hiermee een schot in de roos deed, blijkt nog altijd uit de uitstekende verkoopcijfers. De kopers werden niet teleurgesteld. De Fiat 500 heeft in de ogen van veel bestuurders een beter weggedrag dan vergelijkbare modellen, het remvermogen is prima en de besturing is messcherp. Het Italiaanse temperament is duidelijk merkbaar in deze auto.

Fiat 500 modellen aanbod

Als je plannen hebt om een Fiat 500 te kopen heb je diverse opties. Als je op zoek bent naar een Fiat 500 occasion kom je voorlopig nog op een van de authentieke uitvoeringen uit. Dit kan een driedeurs hatchback model, tweedeurs cabrio optie of een sportieve Abarth zijn. Abarth is overigens een losstaand merk maar dat terzijde. Als je een nieuw model kiest, kun je ook de keuze maken voor een elektrische uitvoering van de Fiat 500 in diverse uitvoeringen of de 500 Hybrid.

De keuze tussen een Fiat 500 hybride, de 500e of de authentieke 500

De “500-electric” luidt dus de komst van een hele nieuwe generatie modellen in. Dit roept de vraag op of je bij het kopen van dit model de keuze maakt voor een Fiat 500 hybride, de 500e of de authentieke 500. Het is goed te weten dat het karakter dat de Fiat 500 al decennialang zo succesvol maakt, ook nu weer zeker behouden is. Geen enkele keuze is dus een mindere optie. Het is alleen aan jou of je de stap in de toekomst wil zetten of nog even alles bij het oude wil houden.

Geen reacties mogelijk.