Een trio van BMW Z4 M’s

Mijn liefde voor de Z4 van BMW is geen geheim. Ik heb twee jaar ongekend mogen genieten van mijn ex: een Z4 roadster met de 2.5 liter motor. Toen ik meerdere pracht-exemplaren geadverteerd zag staan bij Premium Classics in Vught, ging mijn BMW-hart dan ook weer sneller kloppen. Niet één, twee maar drie Z4’s – twee coupés en een roadster – die de meest krachtige letter achter hun modelnaam dragen. De letter ///M. Deze letter staat garant voor 343 pk, geperst uit de bekende 3.2 liter 6 in-lijn motor. En ik zeg bekend, gezien dezelfde motor ook in de iconische BMW M3 E46 ligt. Dat maakt de Z4, met zijn afmetingen en lichtgewicht, een pure rijdersauto.

Daar komt bij dat dit ook niet de minste exemplaren zijn die je kan vinden; een zeldzaam lage kilometerstand, bijzondere kleurstellingen en specs, volledige historie en zowel een exterieur en interieur die praktisch in nieuwstaat verkeren. Zo heeft de Imola rode coupé slechts 3.600 km gelopen! Het feit dat de auto dus in fabrieks-nieuwe staat verkeert, in combinatie met de kleur rood en matching Bicolor interieur (waar er slechts 5 van gemaakt zijn) maakt dat de prijs op 79.950 euro komt. En dat voor een auto van 12-13 jaar oud! Je zult begrijpen dat ik mezelf wel moest uitnodigen in Vught, om een verhaal te mogen maken met deze drie. En dat is gelukt! Overvallen door zomerse regenbuien maar dat mocht alsnog de pret niet drukken. Hopelijk geniet je net zo van het resultaat als ik dat doe. *Helemaal onderaan vind je nog een video!

[Fotografie: Luuk van Kaathoven]

 

Geen reacties mogelijk.