”Dakloos”

Iedereen gaat weer massaal van het mooie zomerse weer genieten. Zo ook de trotse baasjes van een cabriolet. Het lijkt zo fijn; lekker zorgeloos met open dakje touren. Maar de echte cabrio rijders onder ons zullen het wel herkennen; de keerzijde van dakloos rijden.

Het beeld wat we kennen uit films en videoclips doet vermoeden dat de vrouw er op haar sexiest uit ziet in een cabriolet. Zonnebril op, haren los, muziek op standje ‘doven & slechthorenden’, handjes in de lucht en gaan!

Maar niets is wat het lijkt. De zonnebril dient als pure bescherming tegen de vliegjes en ander ongewenst rondzwevend spul. Binnen een fractie van een seconde ben je plots verblind. Heftig knipperend en huilend achter het stuur, met één oog op de weg, proberen al rijdend dat stuk ongedierte eruit te krijgen. Had nou maar waterproof-mascara opgedaan..

Glossje op de lipjes en je wilde manen gracieus wapperend in de wind, dat moet een plaatje zijn niet waar?! Niet waar. Steek het op, vlecht het in want losgooien is geen optie wil je je haardos vrij houden van klitten. Voordat je de straat uit bent is je coupe al vettig en kun je dreadlocks gaan kweken. En vergeet die lipgloss maar! Het fungeert meer als honing waar je losse haarlokken op af vliegen. En het blijft net zo hard plakken! Heel charmant als jij om de seconde je haar uit je mond moet halen, nomnomnom..

Die leuke, zelf-samengestelde cd met zomerse klanken uit de speakers. Wat een sfeermaker, zie de mensen eens kijken! Jammer alleen dat je er zelf bar weinig van hoort als je boven de 2000 toeren rijdt. Laat staan de gesprekken die je met je bijrijder probeert te voeren. Het constante geschreeuw naar elkaar en vooral de vraag: ‘’Whaaat zeg jeee?!’’ om de 5 minuten. Om vervolgens te wachten tot de auto bij een stoplicht stilstaat en te melden dat je 10 km terug een mooi vogeltje hebt gespot.

En als je dan eenmaal onderweg bent, neurotisch de buienrader blijven checken om het half uur of jouw mooie bekleding en interieurtje niet wordt overvallen door een oer-Hollandse zomerse bui.

Maar waar hebben we het nou werkelijk over? Dit zijn toch pure luxe-problemen?!
Go ‘Audrey Hepburn’ en maak gebruik van dat vintage hoofddoekje en grote zonnebril. Draai de volumeknop is zachter en geniet van het geluid van je motor. En als je dan toch onverwachts met wat gespetter te maken krijgt, zet hem dan gewoon even aan de kant bij een lieflijk restaurantje en geniet van een welverdiende pitstop. Life is good!

Meiden in auto[pinit]

 

Geen reacties mogelijk.