Concours d’élégance Paleis Het Loo

Afgelopen weekend vond de 12e editie van het Concours d’élégance plaats in Apeldoorn. Paleis Het Loo was van 1 t/m 3 juli het decor voor tientallen klassiekers. Ondanks dat dit internationale concours zich het grootste klassieker-feest van Nederland mag noemen, was er ook genoeg nieuw spul te bewonderen. Een goede mix van unieke, exclusieve automobielen en bereikbare ontwerpen uit het verleden trokken de aandacht van bezoekers die de regen (en de modder) hier maar wat graag voor trotseerden.

Op het terrein rond het paleis was van alles te beleven voor jong en oud, Autojongens en Automeisjes. De tuinen fungeerde als passende setting voor alle opgestelde auto’s, de laan diende als sprint waar vooroorlogse voertuigen overheen mochten ‘racen’ en vele meters grasveld werden gebruikt als parkeerplaats. Zo mochten baasjes van klassieke auto’s gratis parkeren op de klassiekerparkeerplaats op het concoursterrein. Dat leverde een uiteenlopende verzameling op van leuke, mooie en bijzondere klassiekers; op dit grasveld alleen al kon je je SD-kaartje volschieten. 

Zowel de bezoekers als de particulieren en hun klassieke trots maakten het festijn tot een succes. De organisatie zelf en haar deelnemers hadden ook flink uitgepakt; importeurs en dealerbedrijven waren present met een selectie opvallende, spraakmakende of bijzondere modellen van een merk, of volgens een bepaald thema, om zo interessante ‘tentoonstellingen’ binnen het autofeest te creëren. 

Daarnaast waren er tal van kleine winkeltjes met lifestyle producten, kon men kijken naar een modeshow en deelden artiesten en auto’s het podium. Geen concours zonder wedstrijdelement natuurlijk; dus streden de geselecteerde inschrijvingen om de titel ‘’Best of Show 2016’’ welke door een jury beoordeeld werden op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Een uniek Ferrari-prototype ging er met de prijs vandoor maar welke auto verdient volgens jou een (schoonheids)prijs?

Bekijk een deel van de aanwezige auto’s hieronder in de fotogalerij – je reactie is welkom!

Geen reacties mogelijk.