Claim de perfecte autoverzekering!

Een autoverzekering afsluiten is niet bepaald rocket-science. Toch moet je dit met verstand afwegen want er zijn grote verschillen in premies, dekkingen en voorwaarden. Hoe vind je nou een passende verzekeraar met de juiste dekking, tegen een aantrekkelijk tarief? Ik geef je hieronder wat tips en verklap wat aandachtspunten.

Laatst las ik een artikel waarin wat interessante weetjes stonden, die ik graag met jullie wil delen. Modellen tussen de vier en zeven jaar oud zijn onverminderd populair bij autokrakers. De verouderde alarmsystemen zijn voor een doorgewinterde dief eenvoudig te kraken. Valt jouw auto ten prooi aan criminelen? Dan ben je maar wat blij met een goede autoverzekering. Weet jij zo uit je hoofd of je auto wel tegen diefstal verzekerd is? Dat bedoel ik; de kans bestaat dat je hier geen idee van hebt.

Onderzoek ook even van tevoren bij welke adressen je terecht kan in geval van schade. Veel verzekeraars werken met aangesloten schadeherstellers, dus valt er niets te kiezen. Kom je al jaren bij dezelfde garage? Weet dat je bij een autoverzekering van FBTO de optie krijgt voor ‘Eigen keuze herstelbedrijf’. Je kiest dan bij schade zelf naar welke garage je gaat. Wel zo vertrouwd.

Wissel jij net als ik ook regelmatig van auto? Vergeet niet door alle euforie vlak nadat de deal beklonken is, je verse autoverzekering af te sluiten! De premie en dekking van de vorige autoverzekering zijn niet automatisch ook het meest gunstig voor je nieuwe aanwinst. Ik raad je daarom aan opnieuw je autoverzekering te berekenen en uitgebreid te vergelijken.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het lijkt wel een trend. Hippe stadsauto’s, zakelijke limousines, ruime gezinswagens – ieder merk komt tegenwoordig wel met een elektrisch model op de markt. Want de vraag is groot. Maar hoe vind je een geschikte autoverzekering voor je elektrische auto? Een elektrische auto is door de prijzige accu relatief duur. Daardoor betaal je ook meer premie voor je autoverzekering. Vaak is het repareren van een elektrische auto, zoals een Tesla, iets voor een specialist waardoor je mogelijk ook meer premie betaalt. Vergelijk daarom van tevoren de prijzen van de spelers op de markt.

Verzekeringen vergelijken is zeker niet het meest plezierige tijdverdrijf maar dit is wel nodig. Niet geheel onverstandig dus om eens rond te snuffelen. Wie weet kun je naast het krijgen van een betere dekking ook nog enkele euro’s besparen! We betalen tenslotte al genoeg iedere maand. Bereken eenvoudig jouw premie online en kies een partij waar jij je zeker bij voelt.

Let op: Dit is een samenwerking.

Geen reacties mogelijk.