Bescherm je keyless entry auto tegen hacken

Keyless entry is handig, maar ook kwetsbaar. Criminelen kunnen je auto openen zonder de sleutel in handen te hebben. Het keyless systeem van de auto valt eenvoudig te hacken, met inbraak of zelfs diefstal als gevolg.

Met slechts twee relatief goedkope apparaatjes is het mogelijk om een autosleutel op afstand uit te lezen, waarna de auto zonder braakschade geopend kan worden. In sommige gevallen kan de auto zelfs gestart – en dus gestolen worden. 

Auto niet veilig op de oprit

Relay hacking wordt het meest toegepast bij je thuis voor de deur. Waarom? De autosleutel zit vaak in de jaszak, bij de voordeur waar het signaal goed bereikbaar is voor criminelen. De autodieven speuren tevens grote parkeerplaatsen af, waar veel dure auto’s staan zoals tijdens congressen bij hotels.

Om braakschade en diefstal van je auto door hackers te voorkomen, wordt geadviseerd een goed alarmsysteem te installeren. Achteraf inbouwen kan een zeer kostbare aangelegenheid zijn en daardoor wellicht niet de meest gunstige maatregel.

Gelukkig is er tevens een goedkoop, gemakkelijk en effectief alternatief om dit probleem aan te pakken. Je kunt hiermee zelf preventieve maatregelen treffen door het signaal van de keyless entry sleutel af te schermen.

Doe het veilig, gebruik een hoes

De SECPAC, een nieuwe autosleutelbeschermhoes, is nieuw in Nederland en beschermt je tegen de nieuwste vorm van auto-inbraak en autodiefstal. De speciale sleutelhoes bevat in totaal 6 beschermlagen om het signaal van de autosleutel te blokkeren. Door zijn compacte formaat wordt geadviseerd deze dus zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken.

In de video hieronder demonstreer ik kort hoe je de autosleutelbeschermhoes gebruikt. Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van zo’n hoes? Kijk dan hier voor meer informatie en de prijs.

1 Reaktie
  • Simone
    juni 18, 2018

    Wauw ik wist niet dat het zo gemakkelijk was om een auto te hacken! lk heb zelf (nog) geen auto met keyless entry maar ik ben wel van plan binnenkort een nieuwe auto aan te schaffen.
    Misschien help de SecPac ook wel tegen het kwijt raken van mijn auto sleutels, haha.
    Zou je verzekerd zijn tegen autodiefstal via hacking?