Autosalon Brussel

Als autoliefhebster kon ik de beurs in Brussel niet onbezocht voorbij laten gaan. De vele aangekondigde primeurs hebben mij over de grens getrokken (letterlijk & figuurlijk). Daarnaast is elk merk goed vertegenwoordigd op de beursvloer en kunnen zelfs de bikerboys- and girls hun hart ophalen in twee hallen.

Het is een echte kopersbeurs waar mensen kunnen zitten, voelen, kijken, ruiken en zelfs proefrijden. De offertes vlogen in het rond! Maar dat snapte ik ook wel na de Belgische aankoopprijzen gezien te hebben. Maar liefst 12 hallen vol met auto’s en een patio met auto gerelateerde stands zoals velgen, geluidsystemen, poetsproducten en (chip)tuning. Ook business school IVA was aanwezig om te vertellen over hun automotive opleiding.

IVA stand op Autosalon Brussel

Gul als ik ben, ga ik de hoogtepunten van de beurs uiteraard met jullie delen. Over de rode loper gingen de Nissan Qasqhai, Opel Meriva, Renault Mégane Coupé Cabriolet en Toyota Verso 1.6 diesel ter gelegenheid van hun eerste vertoning aan de wereld. In de categorie ‘Europa’ verschenen o.a. de BMW M4 Coupé, Jaguar F-type Coupé, (new) Mini, Porsche Macan en Mitsubishi Concept AR voor het eerst. Daarnaast waren er wel zeker 80 Belgische premières aangekondigd (waarvan sommige modellen al geruime tijd in de Nederlandse showrooms staan).

premieres

Over deze premieres heb ik natuurlijk al veel kunnen lezen. Het waren sommige concept cars die mij hebben verrast met hun futuristische looks. Elektrisch, oplaadbaar, aardgas.. alles draait om duurzaamheid. Het spijt me zeer, maar mijn roeping om dan nu maar een e-Golf te gaan rijden heb ik gemist. Wel boeiend is het design van de nieuwste lading vierwielers; spacy! Neem bijvoorbeeld Renault’s Initiale Paris concept, die achterlichten!

renault paris

Mijn speekselklieren waren het meest actief bij het aanzien van de BMW M stand. De M-familie had veel bekijks. Die lakkleuren, zo gaaf! En ik mocht mijn billen zelfs even in de lederen stoelen (gemaakt van koeien welke niet in een met prikkeldraad afgezet gebied leefden) van de BMW Individual lijn zetelen. Mooi spul!

BMW M

Naast het hoofdproduct: Auto’s, kon men geld uitgeven aan verscheidene (life-style) producten. Bijna alle merken showde accessoires welke je als trotse eigenaar toch wel moest hebben wilde je straks weer voldaan achter het stuur kruipen. Van roze spiegelkappen tot aan sleutelhangers; er was van alles te vinden. En als ik zeg alles, bedoel ik ook alles (Wat moet je in godsnaam met een design pepermolen ontworpen door Peugeot?!).

Overige merchandising

Ik besloot om mijzelf eens te verwennen met etui van MINI. Leuk zo in het roze, he-le-maal Automeisje. Nee dus, MINI was gisteren al door haar voorraad heen. Goedkoop winkelen dus. Gelukkig heb ik nog wel een aantal (gratis) tasjes, folders en posters kunnen scoren. He, ik blijf een Nederlander! Maar mijn ontmoeting met de Stig (ook de kartonnen versie praat niet) en de BMW M6 hebben een hoop goedgemaakt.

Automeisje

Al met al een goedgevulde beurs met voldoende aandacht voor kopers en kijkers. Opvallend was het gebrek aan beursbabes. Een goede ontwikkeling, al zeg ik het zelf. De diversiteit van de stands biedt ieder een geslaagde dag uit. Want een dag kun je makkelijk vullen mocht je de beurs willen bezoeken. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

 

 

Geen reacties mogelijk.