A flat 6 love affair

Zeer vereerd voelde ik me, toen ik door de Belgische fotograaf Bart Kuykens werd gevraagd om te poseren voor zijn boek ‘A flat 6 love affair’. De Belg brengt hierin een ode aan de Porsche 911 door middel van film-achtige zwart/wit beelden, gemaakt met zijn analoge Leica. Bart portretteerde o.a. Porsche helden als Magnus Walker en Norbert Singer – en nu dus ook Het Automeisje. Snap je nou dat ik me vereerd voel?

Alle boeken zijn genummerd en gesigneerd; de oplage is beperkt tot – verrassend – 911 stuks. In december wordt VOL 3 uitgebracht waarin ik te zien ben. Kun je niet wachten en wil je alvast VOL 1 en/of VOL 2 bemachtigen? Bestel dan hier.

Hieronder alvast een klein opwarmertje; 7 vragen aan de fotograaf + een sneak peek van mijn fotoshoot met de 2.2T uit 1970.

Hoe ontstond jouw ‘flat 6 love affair’?

Het ontstond eigenlijk heel spontaan. Het begon allemaal met het fotograferen van mijn vriend Joost Hermes en zijn 912, al had ik toen nog helemaal niet het plan er een boek van te maken of iets dergelijks. Dat idee kwam pas later, toen ik inmiddels al meerdere mensen had geportretteerd. Ik vind dat je sommige dingen gewoon op je af moet laten komen, spontaan laten ontstaan. Inmiddels staat vast dat het een reeks van 7 boeken gaat worden.

Zwart/wit of kleur?

Zwartwit uiteraard. Dat is een van de kenmerken van deze reeks, alle beelden zijn zwartwit. Gefotografeerd met oude Leica toestellen en Kodak film. Ik vind foto’s in zwartwit sowieso altijd meer sfeer hebben, zeker analoog. Dan heb je die imperfectie, haast filmische look.

Waar haal jij je inspiratie uit?

Ik ben niet echt op zoek naar inspiratie, het komt meestal gewoon vanzelf. Ik ben een freestyler, ga zelden of nooit naar een shoot met een plan. Ik bekijk het wel ter plekke. Tot dusver lukt dat altijd. Dat werkt het beste voor mij. Al kan ik wel wat opsteken van andere artiesten of influencers waar ik dan over lees, wat ik dan weer toe kan passen in mijn leefwereld als ik dat interessant vind.

Jouw ultieme Porsche?

Dat is een moeilijke! Dan ga ik voor de 904 GTS; dat vind ik echt zo iconisch.

Wie of wat heb je liever voor de lens staan: model of auto?

Ik fotografeer eigenlijk geen modellen, enkel Porsches op het moment. Al vind ik dat de combinatie model + oldtimer Porsche ‘best of both worlds’ kan zijn. De boeken zijn ook niet mijn hoofdbezigheid, vandaar dat ik lekker selectief kan zijn en er bijna geen tijdsdruk is. Dat werkt heel prettig.

Waar werk je momenteel aan?

Momenteel werk ik aan VOL 3. Onlangs zat ik nog in Frankfurt om Rainer Buchmann te fotograferen en volgende week reis ik naar Frankrijk om daar een aantal mensen te fotograferen. En zo gaat het lekker door tot eind september. Dan trek ik me terug om een maandje te selecteren en scannen waarna VOL 3 tegen de feestdagen in december klaar zou moeten zijn.

Welke droom-plaat wil jij graag nog eens schieten?

Ik heb nog wat mensen op mijn lijstje staan zoals Hans Mezger, Jacky Ickx, Vic Elford… zal vast met de tijd lukken om deze iconen voor mijn lens te krijgen!

Geen reacties mogelijk.