De 5 leukste cabrio’s

De lente is gearriveerd! Heel Nederland trekt er massaal op uit om de eerste warme zonnestralen op te kunnen vangen. En wat is er lekkerder dan zorgeloos met open dakje touren? Klopt, niets. Ben je nog op zoek naar een (gebruikt) exemplaar om mee uit je dak te gaan? Ik zet de vijf meest aantrekkelijke cabrio’s (en vaak ook nog te vinden onder de €10.000,-) voor vrouwen op een rijtje.

Mazda MX-5

Als je het mij vraagt is de MX-5 dé roadster waarbij de prijs/kwaliteit verhouding helemaal klopt. Heel veel fun voor heel weinig geld. De Mazda MX5 is ietwat spartaans maar wel heel eerlijk en puur; een echte rijdersbeleving. What you see is what you get. De MX-5 kent inmiddels vier generaties (van NA tot aan ND) waarvan de eerste twee lekker betaalbaar zijn, ook in onderhoud. En die wetenschap rijdt toch wel zo fijn, als je van plan bent om veel kilometers te gaan maken samen.

Porsche Boxster

De Boxster is zeer geliefd onder de dames. Ten eerste omdat het Porsche embleem als een soort van kwaliteitszegel werkt; kunnen zeggen dat je Porsche rijdt klinkt alleen al lekker, nietwaar? Ten tweede omdat het design erg rond en vrouwelijk is en tot slot: het geluid van die Boxermotor! Een middenmotor die zorgt voor een optimale gewichtsverdeling (vrij vertaald: de wegligging en het bochtenwerk worden hierdoor nog aangenamer) creëert de ideale cabriolet.

Let wel op, mocht je ooit een oudere Boxster aanschaffen, dat deze bij aankoop gekeurd wordt door een specialist. Boxsters zijn erg duur in onderhoud en de eerste exemplaren kennen motorproblemen. De jongere generatie is hiervan genezen maar kost dan ook wat meer.

BMW Z3

De Z3 is al jaren mateloos populair onder de cabriorijders. Een lichtgewicht met uitstekende stuurkunsten en af en toe een iets kwispelend kontje door de achterwielaandrijving (wat hem des te leuker maakt). Door zijn lange neus en korte achterwerk maakt hij een stoere indruk, zowel bij de mannen als de vrouwen doet hij het goed met zijn looks! Mocht je de aanschaf van deze tweezitter overwegen; ga dan i.p.v. de vier- voor de zescilinder. Net even wat meer pit en geluid welke je plezierritjes ten goede zullen komen.

Mercedes-Benz SLK

De MB SLK is net zo’n klassieker als de auto’s die hierboven al aan bod zijn gekomen. Daar komt nog bij dat deze veelal te verkrijgen zijn met een goedwerkende automaat welke het touren nog relaxter maakt. En nu we het toch over gemak hebben: de kap is elektrisch (net als bij de Boxster en de MINI Cooper cabrio). SLK’s hebben heerlijke, goedwerkende motoren waarmee je prima het klokje rond kunt komen. Deze motoren kennen geen turbo’s maar een kompressor. Tip: met de 320 (V6) ben je het snelst van A naar B!

MINI Cooper cabriolet

Welke vrouw houdt er nou niet van een MINI? Deze kleine opdondertjes zijn er in allerlei uitvoeringen, geheel te customizen naar eigen wens. En ook MINI heeft een dakloze variant op de Cooper in haar gamma. Dit is de enige vierzitter cabriolet uit het rijtje. Ze zijn wellicht nog wat aan de prijs maar blijven dan ook erg geliefd vanwege hun eeuwige jeugdigheid. Let bij aanschaf ook even op het koppelen/schakelen; de handgeschakelde bakken zijn soms niet meer even soepel en in het ergste geval heb je een revisie te pakken.

Nog meer cabrio inspiratie opdoen? Klik dan hier

Geen reacties mogelijk.