10 IG accounts die het volgen waard zijn

We scrollen allemaal eindeloos door die Instagram feed, maar welke accounts zijn nou écht de moeite waard om te volgen? Wanneer je de welbekende hashtag #CarsOfInstagram intikt komen er 15,4 miljoen (!) tags naar voren. Ik help je door de bomen het bos weer te zien door mijn persoonlijke top 10 car-accounts met je te delen. Van supercars tot klassiekers en van autofotograaf tot ingenieur. Ik vermijd de grote, bekende accounts, want ik hoop juist dat er een aantal tussen zitten waarvan je nog nooit gehoord had en die je nu kunt gaan volgen voor je daily dosis car-inspo.

1. @kukuklaura (34 k)

Laura Kukuk heeft een CV waar menig man jaloers op is! Deze goedlachse blondine is in het dagelijks leven ingenieur/classic car specialist en is dus regelmatig aan de tekentafel te vinden of onder de auto. In haar vrije tijd vervult ze tevens de rol van autojournalist en wordt dan ook regelmatig uitgenodigd door grote merken voor leuke persreizen waar ze alles vastlegt met haar camera.

2. @allwayswong_official (37,9 k)

Deze man is een echte car-enthusiast en heeft een respectabele verzameling auto’s (zeg maar gerust unicorns) waaronder een Ferarri F40, CLK GTR, Pagani Zonda en mijn favoriet: een bordeaux rode Ferrari 250 SWB. Do I need to say more? Ga volgen!

3. @amyshorephotography (127 k)

Amy Shore is een Britse fotografe die hard aan de weg timmert. Haar plaatjes zijn om bij weg te dromen, bij voorkeur een tikkeltje vintage. Ze fotografeert met name klassiekers maar weet ook een nieuwe Lamborghini smaakvol op de foto te zetten als ze daarvoor gevraagd wordt. En niet te vergeten de mensen erachter, haar portretten van petrolheads zijn prachtig!

4. @black_list (2,5 miljoen)

Deze account kennen jullie misschien al: het is een community waar iedereen foto’s van de meest exclusieve auto’s aanlevert. Deze worden dan ge-repost door Blacklist en zo krijgen meerdere fotografen een podium waar volgers zich kunnen verheerlijken aan al het exotisch schoon.

5. @car_vintage (514 k)

Car & Vintage heeft een oog voor alles wat op leeftijd is. Reclame posters van vroeger, oude rotten in het vak zoals de vorige lichting coureurs, klassieke boten en auto’s worden uitgelicht. Soms net even wat meer Fiat en Ferrari in je feed, maar het blijven Italianen hé.

6. @greenovertan (19 k)

Je gaat groen van jaloezie zien! Want deze account featured al het moois wat de wereld te bieden heeft.. in de kleur groen! Met name horloges, kleding en auto’s komen aan bod. De account laat auto’s, fashion en lifestyle hand in hand gaan. Green, it’s a lifestyle.

7. @bartkuykens (54,8 k)

Houd je van analoge zwart/wit fotografie en Porsche? Dan ben je aan het goede adres bij fotograaf Bart Kuykens. Deze outlaw heeft menig Porsche liefhebber voor zijn lens gehad, waaronder Magnus Walker, Jay Leno en Derek Bell. En als je heel veer naar beneden scrolt, kun je mij ook nog tegenkomen (VOL3).

8. @supercarownerscircle (85,6 k)

SOC is misschien wel de grootste club/netwerk van supercar-eigenaren over de hele wereld. Regelmatig organiseren zij get-togethers en rijden dan in een miljoenen-treintje de meest bijzondere ritten samen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

9. @tedgushue (115 k)

Ted Gushue is fotograaf en editor in chief van het magazine Type 7 (als ik het goed heb voorheen chef Petrolicious) en heeft dus een getraind oog voor de verslaglegging van alles wat met auto’s te maken heeft. Daarnaast reist hij veel, bevindt zich in de inner-circle van autogekkies en verzamelaars en is zo’n beetje bij alle prominente car-events aanwezig. Genoeg materiaal om te liken dus!

10. @henryjmw (154 k)

Henry Wood is een autospotter die zichzelf omhoog heeft gewerkt tot professioneel en veelgevraagd auto-fotograaf. Zijn werk werd wereldwijd bekend nadat de ene na de andere super/hypercar eigenaar hem liet invliegen om plaatjes te schieten van zijn geliefde vierwieler. The power of Instagram!

1 Reaktie
  • Fraikin
    februari 25, 2020

    Leuke, inspirerende accounts!
    Als je er ééntje uit moest kiezen, welke is dat je favo?

    Liefs, Anne